Medlemsbrev November, Höstmöte 2017

Vi har haft en trevlig höst där våra medlemsträffar på både hotell Cikada och PAF har varitvälbesökta och med mycket intressanta program. För er som inte var där kan vi berätta att Eva Donalds på Cainby Ab berättade om mångsidigheten hos det moderna företaget som satsar offensivt i shippingbranschen men även har produkter i olika prisnivåer och kvalitetsklasser.
Edvard Johansson förklarade vad de demografiska utmaningarna innebär då befolkningens medelålder ökar. Edvards ekonomiska analys visar på behovet av reformer som ökar arbetskraftsutbudet, så som inflyttning, familjepolitik och balanserade skatteförslag som ger dessa en skjuts snarare än motverkar det man vill åstadkomma.

På PAF hörde vi Johanna Backholm om PAF:s resa, verksamhet idag och arbetet kringspelansvar. Besöket avslutades med Tomas Lindqvist om rederi Ansgars verksamhet och hur man arbetar med långsiktighet och socialt ansvar där han även efterlyste längre avtal för att kunna göra investeringar i nyare tonnage och omställning till hybrid- eller eldrift.

På träffarna fick vi även aktuell information från marknaderna av Ålandsbanken och Andelsbanken. ÅAB förespråkar starka bolag som betalar ut dividend medan Andelsbanken anser att bl.a. några finska storbolag ser köpvärda ut. Andelsbanken ser vidare en förstärkt global ekonomisk tillväxt i resultaten hos storbolagens kvartalsrapporter vilket skapar förutsättningar för en fortsatt placering i aktier.

Höstmöte torsdag 7 december 2017 kl 18- ca 21.30
Nu är snart lilla jul och december här! I år tänkte vi att höstmötet kunde bli smak-höjdpunkten av höstens träffar med kanske årets första (?) julbord i Smakbyn i Sund. Vi inleder med glögg och program i konferensen och sedan avnjuter vi julbord i restaurangen. Julbordet kostar endast 36 euro per person, vilket betalas vid anmälan till vårt konto. Var och en står för sina drycker på plats. För att göra det ännu trevligare så kan man bjuda med en vän som tar del av samma erbjudande. Det går bra att delta i enbart höstmötet eller middagen och förstås både och.

MÖTESPROGRAM I SMAKBYN
18:00 Inledning med glögg, Stadgeenliga förhandlingar med bl.a. verksamhetsplan och budget 2018
18:30 Program med Nordea, Oscar Sandberg
19:00 Aland Advanced Water Technology, Kennet Joelsson – hur man renar havsvatten till dricksvatten för hushållsbruk
ca 19:30 Julbord och fritt program

Vi behöver din bindande anmälan till höstmötet och middagen senast söndag 3 december till info@aktiespararna.ax eller Pär Eriksson Tel: 0457 0721 073.
Berätta om ni deltar ibåde mötet och middagen samt hur många ni blir.

Betalning av middagen (36 euro) gör man vid anmälan och till konto:
Ålands Aktiesparare rf.
Ålandsbanken, IBAN: FI92 6601 0002 3070 98 BIC: AABAFI22
OBS! Märk med ditt namn + eventuella vänner.